BOGFØRING

Styr på indtægter og udgifter ● Skab overblik ● Skab ro

Troels Elstrup

Freelance bogføring til virksomheder i Viborg

Bogføring og papirarbejde kan føles som en sur pligt, men det er nødvendigt. Du ved sandsynligvis godt, at du ikke må drive en virksomhed uden at bogføre dine udgifter og indtægter. Det siger bogføringsloven, som gælder for alle virksomheder uanset størrelse.

Den gode nyhed er: Du behøver ikke at være knivskarp på bogføring og tal eller at skulle piske dig selv til at taste bilag efter bilag ind i dit regnskabssystem. Du kan faktisk slippe helt for at holde styr på fradrag og lave moms og årsregnskab – det ordner din freelance bogholder for dig.

For god ordens skyld: Det er ikke nødvendigt med en revisor for at have regnskaberne i orden. Jeg laver dit regnskab, så det er klar til revisor, hvis du har brug for det.

Jeg kender kravene til bogføring og bogfører korrekt. Effektivt, pålideligt og fleksibelt.

Jeg skræddersyr mine ydelser efter dine ønsker og behov. Uanset om du er typen, der samler alle dine regninger og fakturaer i en plasticpose, i et ringbind, på et drev i skyen eller scanner dem ind med en app på telefonen, kan jeg hjælpe dig med din økonomistyring.

Med mig på holdet får du præcise svar på fx:

  • Hvor meget skal jeg betale i moms?
  • Hvor meget har jeg solgt for i år?
  • Hvad har jeg haft af omkostninger?

Har du et online regnskabssystem?

Som mindre virksomhed bruger du sandsynligvis et af de mange online bogføringssystemer som fx e-conomic. Det kan være helt ok. Ved at give mig adgang til dit system (det er nemt i de fleste tilfælde), bogfører jeg dér. Nogle af mine kunder videresender e-mails med regninger til en platform i regnskabssystemet. Så slipper du for at printe regninger og fakturaer ud og overlevere dem til mig. Hvis du foretrækker at printe og overlevere, er det også fint. Vi finder den bedste og mest effektive løsning. – Jeg kan også hjælpe dig med et budget og rapportering.

Bogholder sørger for de rigtige fradrag

Kender du alle de regler, der er omkring fradrag? Hvad må man trække fra, og hvad må man ikke trække fra? Fradrag kan være lidt af en jungle, som mange forståeligt nok har svært ved at navigere i. Ved at bruge en professionel bogholder er du sikker på at få alle de fradrag, som du har krav på. Derfor kan det godt betale sig at have en freelance bogholder tilknyttet din virksomhed.

Hjælp til moms

De færreste virksomhedsejere ser frem til e-mailen fra Skat: ”Nu kan du indberette moms.”

Som mange andre står du måske igen (klokken 23.55 på frist-dagen) og roder med bilag og spørgsmål som: Må jeg trække moms fra julegaver til personalet? Faktisk er det også sådan, at du kan risikere at blive opkrævet en afgift på kr. 800,- hvis du ikke indberetter og indbetaler moms til tiden. Her anslår Skat også, hvor meget du skal betale i moms, og du kan risikere, at det er et større beløb, end virkeligheden viser. Jeg hjælper dig med moms, så du får trukket de rigtige ting fra og indberettet det rigtige beløb til tiden.

… Og svaret er: nej. Du må ikke trække moms af gaver til personalet. Det er en personaleomkostning uden momsfradrag.

Copyright © 2024

MIDTJYSK REGNSKAB